Kapusta, pár vajíčok, múky a syra – stačí zamiešať a je z toho vynikajúca pochúťka, ktorú som doteraz nepoznal. Keď skúsite, bude u vás na stole rozvoniavať pravidelne.
Potrebujeme:
Kapusta 1,5 kg
Múka hladká približne 10 lyžíc (upravíme podľa potreby)
200 g strúhaného syra
3 vajcia
3 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ, čierne mleté korenie
Ďalej:
2 ks bambino, alebo 200 g iného taveného syra
8 polievkových lyžíc kyslej smotany
3 vajcia uvarené natvrdo
zelené bylinky
Postup:
Kapustu nastrúhame alebo nakrájame nadrobno, zmiešame s soľou a necháme asi 10 minút odpočinúť.
Potom pridáme rozmiešané vajíčka so syrom, pretlačený cesnakom, polovicu múky a dobre premiešame.
Podľa potreby pridávame ďalšiu múku, kým nevymiešame homogénnu zmes.
Vyprážame na bravčovej masti alebo troche oleja ako klasické placky.
Na omáčku zmiešame kyslú smotanu s nastrúhanými uvarenými vajíčkami, taveným syrom, bylinkami a touto zmesou potierame placky.
Je to výborné a jednoduché jedlo.
Placky môžete striedavo vrstviť na seba so smotanovým krémom a vytvoriť tak výbornú slanú tortu. :-)