Fantastický a rýchly recept na nepečenú dobrotu pre celú rodinu!
Potrebujeme:
Sušienky (vanilkové a kakaové) 400 – 500 g
Smotana na šľahanie 400 ml (voliteľné stužovač do šľahačky)
Práškový cukor 4-5 lyžíc
Vanilkový cukor 1 lyžička
Kakao 1 – 1,5 lyžice
Voliteľné – glazúra:
Čokoláda 60 – 70 g
Smotana na šľahanie 100 – 120 ml
Postup:
Smotanu vyšľaháme s vanilkou a práškovým cukrom na tuhú šľahačku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Šľahačku rozdelíme na dve polovice, do jednej nasypeme kakao a prešľaháme.
Začneme s bielou šľahačkou. Navrstvíme ju do cukrárskeho vrecka a nanesieme na dno formy.
Na šľahačku uložíme sušienky.
Druhá polovica bielej šľahačky.
Opäť sušienky a vrstva bielej šľahačky.
Posledná vrstva bielych sušienok a teraz rovnako postupujeme s tmavými sušienkami a tmavou šľahačkou.
Vrstvíme, kým neminieme všetku šľahačku a sušienky, poslednú vrstvu tvoria sušienky. Potom vrch zakryjeme plastovou fóliou a dáme do chladničky.
Po 1-2 hodinách v chlade obrátime.
Pripravíme si polevu, smotanu dáme zahriať na plameň a rozpustíme v nej nadrobno nasekanú čokoládu.
Polevu nalejeme na vrch dezertu a necháme stuhnúť.
Necháme stuhnúť a môžeme podávať.