Kráľovská príloha – vynikajúce zemiaky pečené so syrom a smotanou, dochutené sviežou jarnou cibuľkou.
Potrebujeme:
2 lyžice masla
6-7 menších zemiakov
½ šálky mlieka
1 a ½ šálky sladkej smotany
2 lyžice hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3-4 strúčiky cesnaku
1 lyžičku soli
Čierne korenie podľa chuti
Najemno nasekanú zelenú cibuľku
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov. Zapekaciu misu vymastíme maslom. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Mlieko zmiešame so smotanou, pridáme múku, pretlačený cesnak, soľ a korenie.
Zemiaky uložíme do misy a zalejeme ich smotanovo-mliečnou zmesou. Misu prikryjeme fóliou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Potom fóliu odstránime a pečenie ďalších 20-30 minút. Tesne pred dopečením posypeme syrom. Podávame posypené najemno nakrájanou zelenou cibuľkou.
zdroj: vk