Tento jablkový koláč je taký mäkký a lahodný, že sa len roztápa v ústach. Uložte si tento recept, bude sa vám hodiť!
Potrebujeme:
3 vajcia
1 pohár kr. cukru
1 pohár kefíru
100 ml slnečnicového oleja
1,5 pohára múky (300 g)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
10 g prášok do pečiva
5-6 jabĺk
Práškový cukor – na dekoráciu
Objem použitého pohára je 250 ml.
Postup:
Zmiešajte vajcia a cukor pomocou mixéra, až kým nevznikne nadýchaná, objemná a belasá penu.
Pridajte olej a premiešajte.
Pridajte aj kefír a premiešajte.
Postupne pridajte (v 2 krokoch) preosiatu múku s práškom do pečiva, zakaždým dobre zamiešajte pri nízkej rýchlosti, kým nevznikne hladký krém.
Jablká očistite a nakrájajte na malé kúsky.
Pridajte jablká do cesta. Zamiešajte.
Cesto navrstvite na plech (20 x 30 cm), ktorý ste namazali maslom alebo vyložili papierom na pečenie. Rozložte ju rovnomerne.
Upečte koláč v predhriatej rúre 40 – 50 minút na 170 ° C.
Nechajte vychladnúť, potom pomocou tenkého noža oddeľte od stien plechu a vyberte. Ak je to potrebné, odstráňte z povrchu papier na pečenie.
Posypte koláč práškovým cukrom. Nakrájajte ho na kúsky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)