Tiež milujete svieže nepečené dezerty s rýchlou prípravou a vynikajúcou chuťou? Prinášame vám 11 vynikajúcich receptov, ktoré pripravíte rýchlo, jednoducho a predovšetkým bez pečenia. Toto sú tie najlepšie z najlepších!
Fantastický nepečený dezert z maslových sušienok
Vynikajúci dezert bez pečenia z maslových sušienok, banánov a vynikajúceho vanilkovo-čokoládového krému. Je skutočne fantastický
Potrebujeme:
Maslové sušienky (27 ks)
Na vanilkovú vrstvu:
2 bal. vanilkového alebo smotanového pudingu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
700 ml mlieka
4 lyžice hnedého cukru
200 ml kyslej smotany
50 g masla
3 zrelé banány
Na čokoládovú vrstvu:
150 g mliečnej čokolády
75 + 200 g smotany na šľahanie
Postup:
Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme puding. Odoberieme 1/2 pudingu a vmiešame doň 50 g masla, zvyšok necháme vychladnúť a potom zmiešame s kyslou smotanou.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so 75 g tekutej šľahačky a necháme vychladnúť. 200 ml šľahačky ušľaháme na tuhú šľahačku a zmiešame s vychladnutou čokoládou.
Plech na pečenie vyložíme maslovými sušienkami a navrstvíme pudingovo-maslový krém. Na krém uložíme 1/2 plátkov banánov. Nasleduje vrstva sušienok a vanilkovo-smotanový krém. Pokračujeme ďalšou vrstvou sušienok a nakoniec navrstvíme čokoládový krém.
Vložíme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.
Nepečená smotanová torta s ovocím
Krém, ovocie a maslové sušienky. To základ pre túto vynikajúcu tortu, ktorú pripravíte skutočne rýchlo a bez väčšej námahy. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie v mise, zaliať smotanovým krémom a potom vyklopiť. Sladká pochúťka je je na svete! :-)
Potrebujeme:
500 g kyslej smotany
¾ – 1 šálku práškového cukru
3 lyžice želatíny v prášku
50 g jahôd
50 g hrozna
50 g kivi
50 g pomarančov
50 g banánov
(prípadne iné ovocie podľa chuti)
Vodu na napučanie želatíny
Ďalej budeme potrebovať:
Šalátovú misu
Potravinársku fóliu
Postup:
Ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Želatínu necháme napučať vo vode a potom rozpustíme zahrievaním na plameni (nevaríme). Necháme chvíľu vychladnúť.
Smotanu zmiešame s cukrom a sušienky nalámeme na menšie kúsky – prípadne popučímekuchynským valčekom. Vychladnutú želatínu postupne vmiešame do smotany a dôkladne premiešame.
Šalátové misu vystelieme fóliou a vložíme do nej ovocie a kúsky sušienok. Nakoniec navrstvíme smotanový krém a misou trochu zatrasieme, aby sa krém dostal až na dno. Vložíme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín. Potom vyberieme, vyklopíme na rovný povrch a môžeme podávať.
Banánové pokušenie: Fantastický dezert, ktorý zvládnete za 20 minút!
Milujeme rýchle a fantastické dezerty. O to viac, ak ide o pochúťku, ktorú zvládnete bez pečenia, z dostupných ingrediencií. Nechajte sa pokúšať a doprajte si banánovú dobrotu, ktorá premení obyčajné popoludnie na sladký zážitok.
Potrebujeme:
300 g maslových sušienok (môžeme nahradiť detskými piškótami)
3 bal. vanilkového pudingu
8 lyžíc cukru
1 l mlieka
200 g masla
4 lyžice kyslej smotany
5 zrelých banánov
200 ml smotany na šľahanie (33%)
½ lyžičky vanilkovej arómy – voliteľné
Postup:
Z pudingových práškov, cukru a mlieka uvaríme hustý puding (môžeme pridať vanilkovú arómu). Uvarený puding zložíme z plameňa a vmiešame doň maslo a následne aj kyslú smotanu.
Sušienky rozlámeme na kúsky a vmiešame ich do pudingového krému. Formu na pečenie s vyššími okrajmi vymastíme maslom. Na dno navrstvíme pudingový krém, naň uložíme banány prekrojené priečne aj pozdĺžne na polovice.
Banány zalejeme zvyšným krémom a na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku (pri šľahaní šľahačky môžeme použiť aj stužovač, aby šľahačka lepšie držala tvar). Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
Nepečená jogurtová torta s jahodami
Fenomenálny krémový dezert plný šťavnatých čerstvých jahôd. Vďaka lahodnému jogurtu a čerstvému ovociu vás nie len príjemne osvieži ale zároveň dodá množstvo potrebných vitamínov a živín. A možno tomu neuveríte, ale táto torta chutí ešte lepšie ako vyzerá.
Potrebujeme:
600 ml bieleho jogurtu izbovej teploty
500 g čerstvých jahôd
10 plátkov želatíny
2 lyžice medu
1/2 lyžičky olivového oleja
Postup:
Plátky želatíny dáme na chvíľu do studenej vody, aby nabobtnali. Potom plátky vymačkáme a dáme na chvíľu zahriať do mikrovlnky (prípadne môžeme želatínu zahriať vo vodnom kúpeli).
Pripravíme si krém. Biely jogurt zmiešame v miske s medom a postupne vmiešame želatínu. Prichystáme si väčšiu misku, vymastíme ju olivovým olejom a vyložíme potravinovou fóliou. Umyté jahody nakrájame na plátky. Najväčšie plátky vložíme na dno a boky misky.
Do misky vlejeme ¾ jogurtového krému a pridáme zvyšné jahody. Zalejeme zvyšným jogurtovým krémom. Povrch krému urovnáme a dáme minimálne na 4-3 do chladničky.
Keď je jogurtový krém stuhnutý, tortu vyklopíme z misky na tanier a podávame.
Krémový „MONTE“ koláč bez pečenia
Nepečený dezert s chuťou lahodného dvojfarebného dezertu, ktorý zbožňujú predovšetkým naše ratolesti. Tento krémový koláčik však určite ulahodí aj veľkým maškrtníkom. Vyskúšajte ho a oslaďte si víkend. :-)
Potrebujeme:
1 l plnotučného mlieka
100 g kukuričného škrobu
100 g kryštálového cukru
125 g masla
1 balíček vanilkového cukru
Krém:
500 ml smotany na šľahanie 33%
200 g čokolády
Troška rumu
Ďalšie ingrediencie:
BEBE sušienky
Troška rumu a mlieka
Postup:
Formu vyložíme BEBE sušienkami a pokvapkáme ich rumom a troškou mlieka.
Pripravíme si prvú vrstvu krému – 0,5l mlieka zahrejeme na ohni a pridáme troška rumu. V inej miske si zmiešame kryštálový cukor, kukuričný škrob, zalejeme zvyšným mliekom a miešame, aby sme získali hladkú zmes. Keď sa mlieko začne variť, vlejeme doň túto hladkú zmes a varíme cca 2 minúty. Potom pridáme maslo a celú, ešte horúcu hmotu nalejeme na BEBE sušienky.
Zatiaľ čo prvá vrstva krému chladne, pripravíme si druhú vrstvu. Smotanu na šľahanie dáme na mierny plameň, pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Odstavíme, necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na prvú vrstvu.
Takto navrstvený MONTE koláč necháme odstáť a vychladnúť. Vložíme na minimálne 2 hodiny do chladničky. Servírujeme nakrájaný na kocky.
Bleskový dezert: Nepečená smotanová dobrota hotová za 5 minút!
Vynikajúci dezert, ktorý nikdy nesklame. Dajte si k popoludňajšej kávičke vynikajúcu pochúťku z ovocia, piškót a smotany.
Potrebujeme:
45 ks dlhúch piškót
1 kg kyslej smotany
200 g kryštálového cukru
1 bal. vanilkovho cukru
600 g ovocia podľa chuti
330 ml smotany na šľahanie
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame smotanu s oboma druhmi cukru.
Formu s vyššími okrami vyložíme piškótami, navrstvíme krém, ovocie a tento postup opakujeme, až kým sa nám neminú všetky ingrediencie.
Takto pripravenú tortu vložíme do chladničky stuhnúť.
Podávame so šľahačkou.
Banánová torta bez pečenia
Fantastický dezert plný lahodného krému, sladkého ovocia a šťavnatého cesta. Jednoducho neodolateľný!
Potrebujeme:
600 g maslových sušienok alebo piškót – rozdrvených
250 – 300 ml limonády Fanta
Krém:
2 bal. vanilkového pudingu
2 lyžice kryštálového cukru
200 ml mlieka
250 g zmäknutého masla
200 g práškového cukru
5 banánov
Na ozdobu:
2 bal. smotany na šľahanie
Čokoládu na posypanie
Postup:
Sušienkovú drť zmiešame s Fantou a vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Formu s cestom vložíme do chladničky.
Z mlieka, pudingových práškov a kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a zmes postupne vmiešame do vychladnutého pudingu.
1/3 krému navrstvíme na sušienkové cesto a na krém uložíme banány. Polejeme zvyšným krém a vložíme do chladničky.
Nakoniec na tortu navrstvíme ušľahanú šľahačku a posypeme hoblinkami čokolády.
Krémové čerešňové kocky
Tento dezert som po prvýkrát ochutnala pred niekoľkými rokmi a od tej doby ho pripravujem pravidelne. Krémová chuť, šťavnaté ovocie a jednoduchá príprava je presne tým, čo robí tento dezert výnimočným. Verím, že zachutí aj vám!
Potrebujeme:
Maslové sušienky
Čerešňová vrstva
1 liter čerešňovej šťavy
1 kg čerešní
16 lyžíc krupice
13 lyžíc kryštálového cukru
Vanilkový krém
1 liter mlieka
3 bal. vanilkového pudingu
10 lyžíc kryštálového cukru
250 g masla
Smotanovo-jogurtový krém
300 ml smotany na šľahanie
400 ml bieleho jogurtu
2 bal. želatíny v prášku
Postup:
Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme maslovými sušienkami (sušienky nie je potrebné namáčať).
Do misky prelejeme šťavu zo zaváraných čerešní, krupicu a cukor – privedieme do varu. Pridáme zavárané čerešne a všetko spolu chvíľu varíme, aby hmota dostatočne zhustla. Čerešňovú vrstvu nalejeme na sušienky.
Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Potom zložíme z plameňa a do pudingu vmiešame maslo. Pudingový krém nalejeme na čerešňovú vrstvu.
Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku. Želatínu necháme napučať v malom množstve vody a potom zahrievaním rozpustíme (nevarím). Rozpustenú želatínu zmiešame s 200 ml jogurtu. Želatínovo-jogurtovú hmotu a pridáme aj zvyšný jogurt. Hotový šľahačkový krém nanesieme na pudingový krém.
Dáme stuhnúť do chladničky a podávame nakrájané na kocky.
Nepečená tvarohovo-banánová roláda
Delikátny dezert s jemnou chuťou tvarohu, čokolády a sladkého banánu. Pripravíte ho za niekoľko minút a namiesto zdĺhavého pečenia ho stačí na chvíľku vložiť do chladničky. Oslaďte si pondelkové popoludnie skvelou chuťou, ktorá vás príjemne naladí na celý týždeň.
Potrebujeme:
200 g tvarohu
110 g horkej čokolády
200 g tortových oplátok (môžeme použiť oplátky ľubovolného tvaru aj veľkosti, prípadne aj obyčajné piškóty)
60 g masla izbovej teploty
2 zrelé banány
Postup:
Oplátky rozdelíme na menšie kúsky, vložíme do mixéra a rozmixujeme najemno. V miske potom rozmixované oblátky vmiešame do tvarohu.
Čokoládu spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli (cca 20 g čokolády odložíme bokom na posypanie rolád). Rozpustenú čokoládu vmiešame do tvarohovej zmesi a podľa potreby môžeme osladiť medom.
Na pracovnej doske si pripravíme potravinársku fóliu (príp. alobal), na ktorý rozotrieme polovicu tvarohovo-čokoládovej zmesi. Na zmes vložíme olúpaný banán, pomocou fólie banán zabalíme do zmesi a poriadne stiahneme. Rovnaký postup zopakujeme aj s druhým banánom. Obe rolády dáme do chladničky minimálne na 20 minút.
Keď je roláda dostatočne stuhnutá, vyberieme ju s chladničky a posypeme zvyšnou čokoládounastrúhanou na hoblinky.
Servírujeme nakrájané na menšie plátky.
Recept aj s fotopostupom nájdete TU.
Kivi torta
Fantastická pochúťka plná vitamínov a lahodnej smotany. Navyše, v netradičnom, no o to krajšom zelenom prevedení. Vyskúšajte skvelú ovocnú dobrotu plnú vitamínov, ktorá vás zláka už na prvý pohľad.
Potrebujeme:
Cesto:
200 g maslových sušienok
100 g zmäknutého masla
Smotanová vrstva:
400 g smotanového syra (môžeme nahradiť jemným tvarohom)
350 ml smotany na šľahanie 33%
2 bal. vanilkového cukru
100 g práškového cukru
6 plátkov želatíny
3 lyžice vody
1 ½ lyžice citrónovej šťavy
Ovocná vrstva:
1 kg kivi
150 – 200 g práškového cukru
8 plátkov želatíny
4 lyžice vody
Poznámka: pre dietnejšiu verziu nahradíme cukor medom, stéviou, alebo iným sladidlom.
Postup:
Sušienky rozdrvíme v mixéry, alebo pomocou kuchynského valčeka na jemnú drť. Následne pridáme k sušienkam rozpustené maslo a vypracujeme cesto.
Formu na pečenie s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie a následne na dno rovnomerne vtlačíme sušienkové cesto. Kým budeme pracovať na smotanovom kréme, cesto vložíme do chladničky.
Plátky želatíny necháme napučať v troch lyžiciach vody a potom rozpustíme v mikrovlnke. Smotanový syr zmiešame s citrónovou šťavou a oboma druhmi cukru. Zo smotany ušľaháme šľahačku. Z hotovej šľahačky odoberieme 4 lyžice a vmiešame ich do vlažnej rozpustenej želatíny. Potom túto zmes vmiešame do smotanového krému. Zvyšnú smotanu môžeme použiť na ozdobu torty.
Krém navrstvíme na smotanový korpus. V kréme si teraz vytvoríme priestor pre ovocnú vrstvu. Použijeme na to menšiu misku s priemerom cca 18 cm s okrúhlym dnom. Misku obalíme potravinárskou fóliou a vtlačíme do smotanového krému tak, aby sa nedotýkala sušienkového korpusu. Takto necháme tortu aj s miskou v chladničke minimálne 2 hodiny stuhnúť.
Nakoniec si pripravíme ovocnú kivi vrstvu. Najskôr necháme plátky želatíny napučať vo vode. Kivi očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme v mixéry. Pyré, ktoré nám takto vznikne preložíme do hrnca a spolu s práškovým cukrom necháme variť cca 10 minút. Potom zložíme z plameňa a v teplej kivi hmote necháme rozpustiť napučanú želatínu. Zmes necháme vychladnúť, pričom občas premiešame vareškou.
Nakoniec vyberieme z chladničky korpus so stuhnutým smotanovým krémom. Vyberieme misku, na ktorej mieste sa nám vytvorila priehlbina na ovocnú náplň. Zelenú kivi hmotu navrstvíme na smotanový krém a povrch uhladíme. Takto pripravenú tortu uložíme stuhnúť do chladničky (ideálne na celú noc).
Tortu podávame ozdobenú zvyšnou šľahačkou.
Pudingovo-smotanový dezert z maslových sušienok
Nadýchaný penový krém zo smotany a pudingu, maslové sušienky a hoblinky čokolády. Doprajte si fantastický zákusok bez pečenia, ktorý pripravíte raz-dva!
Potrebujeme:
500 ml smotany na šľahanie
600 ml mlieka + 100 ml na máčanie sušienok
2 bal. vanilkového pudingového prášku bez varenia
1 bal. vanilkového cukru
5 lyžíc kryštálového cukru
Maslové sušienky
Mliečnu alebo horkú čokoládu na ozdobenie
Postup:
Pripravíme si väčšiu misku v ktorej zmiešame smotanu so 600 ml mlieka, pudingovými práškami a oboma druhmi cukru. Zmes šľaháme, kým nezískame nadýchaný krém (cca 5 minút).
V 100 ml mlieka krátko namočíme jednu stranu každej sušienky a uložíme ich na dno pripravenej formy s vyššími okrami (rozmery 21 x 36 cm).
Na sušienky navrstvíme krém a uhladíme. Na krém nastrúhame mliečnu alebo horkú čokoládu.
Zákusok vložíme do chladničky stuhnúť na približne 4 hodiny.
Recept s fotopostupom nájdete TU.