Ak ste zabudli dať rozmraziť mäso na večeru alebo rodinný obed a nechcete na rozmrazovanie používať mikrovlnku, máme pre vás skvelý tip, ako na to. Tento tip je v súlade s bezpečnostnými normami úpravy potravín a preto sa nemusíte obávať jeho vplyvu na kvalitu mäsa. Základom je kombinácia správnej teploty a času. Postup, ktorý je znázornený vo video je v súlade s normami Organizácie pre správu potravín a liečiv FDA, ktorá je zodpovedná za kontrolu a reguláciu potravín, potravinových doplnkov, liečiv a ďalších bežne používaných produktov.
Táto metóda je vhodná na rýchle rozmrazovanie menších kusov mäsa akými je hovädzie, bravčové mäso, mleté mäso, kuracie, či jahňacie mäso.
Potrebujeme:
Horúcu vodu
Uzatvárateľné vrecká
Postup:
Vodu preložíme na plameň a zahrejeme na teplotu 60 stupňov – môžeme použiť teplomera alebo otestovať teplotu vody prstom – pri teplote 60 stupňov sme schopní udržať prst vo vode 1-2 sekundy.
Vypneme sporák a do vody vložíme uzatvorené vrecko s mäsom. Je však dôležité na mäso nezabudnúť. Kuracie mäso rozmrazujeme takýmto spôsobom približne 10 minút, hovädzie 20 a bravčové približne 15 minút. Nikdy nenechávajte vo vode mäso viac ako 45 minút.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kuracie mäso môže bude mať po vybraní z vody belšiu farbu, avšak to vôbec neovplyvní jeho chuť a kvalitu.
Táto metóda sa neodporúča na celé kurčatá alebo väčšie množstvo mäsa.
zdroj: americantestkitchenfeed