Úžasne chutný, rýchly a pripravený bez väčšej námahy. Stačí vám niekoľko minút a môžete sa tešiť na ten najlepší víkendový dezert. Vyskúšajte bleskový krémeš z lístkového cesta.
Potrebujeme:
1 bal. rozmrazeného lístkového cesta
2 l mlieka
½ l vody
6 vajec
6 lyžíc hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
20 g kukuričného škrobu
3 bal. vanilkového cukru
2 bal. stužovača do šľahačky
200 g kryštálového cukru
700 ml smotany na šľahanie (33%)
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Rozmrazené cesto rozdelíme na polovicu a každú polovicu rozvaľkáme na tenký plát. Potom popicháme povrch cesta vidličkou a na obrátenom plechu upečenie dozlatista (pri teplote 180 stupňov približne 15 minút – cesto treba sledovať).
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky rozmiešame s vodou, mliekom, 150 g kryštálového cukru, vanilkovým cukrom, múkou a škrobom. Preložíme na plameň a zahrievame za stáleho miešania. Keď sa hmota začne variť miešame a varíme, kým nevznikne hustý puding.
Upečené pláty cesta vyberieme, jeden necháme v celku a druhý nakrájame na kocky.
Z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme hustý sneh, ktorý opatrne vmiešame do teplého žĺtkového pudingu. Krém navrstvíme na celý plát lístkového cesta a vložíme na 15-20 minút do chladničky, alebo na chladné miesto.
Nakoniec si ušľaháme smotanu spolu so stužovačmi. Šľahačku rovnomerne natrieme na krém a prikryjeme štvorčekmi lísktovéhoc esta. Nakoneic môžeme posypať cukrom, alebo potrieť čokoládovou polevou. Domáci krémeš je prirpavený.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika