4 zemiaky, 200 g mletého mäsa a syr: Gazdovská zemiaková placka na plechu – za takúto pochúťku vás bude manžel nosiť na rukách!

Výborný obed z jedného plechu, ktorý pripravíte z celkom bežných surovín. Je to výborné a sýte papanie pre celú rodinu!

Potrebujeme:

0,5 kg zemiaky (asi 4 ks)

0,2 kg mäso mleté

150 g g syr tehla nastrúhaný

1 cibuľa (menšia)

majorán

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

korenie čierne mleté

soľ

3-5 strúčikov cesnaku

2-3 ks vajcia (podľa veľkosti)

Petržlenová vňať

voliteľné: huby

Postup:

Zemiaky očistíme a  nastrúhame na veľkých okách. Pridáme mäso, nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak a vajcia. Dobre premiešame

Ďalej pridáme majorán, mleté čierne korenie. Nakoniec osolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť. Dá sa to aj robiť na panvici ako placky je to rýchlejšie. Nakoniec vmiešame aj nastrúhaný syr a ak chcete tak aj orestované huby.

Natvrstvíme na vymastený plech, alebo do zapekacej misy a vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov pečieme prikryté asi 30-45, potom odokryjeme a necháme dopiecť. Všetko závisí od toho, aká hrubá je vrstva zemiakov a mäsa, čím hrubšia, tým dlhšie sa pečie. Na vrch môžete ešte poukladať plátky slaninky podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes