Najfajnovejšie kuracie rezne v omáčke za 20 minút: Skúste hneď na obed, je to bomba!

Výborný a rýchly obed za 20 minút, tieto kuracie prsia sú veľmi šťavnaté, rýchle a chutia fantasticky. 

Výborný a rýchly obed za 20 minút, tieto kuracie prsia sú veľmi šťavnaté, rýchle a chutia fantasticky.

 

 

Ja ich robím na slávnostný obed aj ako rýchlovku v bežný deň.

Mäsko je mäkuké ako masielko a nikdy nie je vysušené ani tuhé.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Potrebujeme:

4 kuracie prsia

1 lyžica oleja olivového

40 g masla

1 zväzok pažítky (voliteľné)

200 g čerstvých húb

1 lyžica hladkej múky

300 ml sladkej alebo šľahačkovej smotany

soľ

korenie podľa chuti

ak nedávate pažítku tak na konci varenia pridajte petržlenovú vňať

Na ozdobu:

Bylinky

Petržlenovú vňať

Postup:

Prsia umyjeme, osušíme, potrieme soľou a korením.

 

 

Na panvici zohrejeme maslo s olejom.

Osmažíme prsia dozlatista z oboch strán.

Znížime oheň, prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút.

Vyberieme prsia z panvice a do výpeku na tej istej panvici dáme nakrájané huby s pažítkou.

 

 

Smažíme 2-3 minúty.

Pridáme múku, po minútke smotanu, dochutíme.

Môžete použiť aj svoje obľúbené bylinky a koreniny, je t na vás.

Všetko dobre premiešame.

Pridáme osmažené prsia.

 

 

Restujeme ešte 5 minút na miernom ohni.

Podávame s ryžou alebo cestovinou .

Na ozdobu môžete posypať bylinkami alebo petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes