Vynikajúce lievance, ktoré sú neskutočne nadýchané a jemné. Tajomstvo je v postupe!
Potrebujeme:
2 žĺtky
10 g kr. cukru
40 g mlieka
20 g oleja
60 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2/3 lyžičky prášku do pečiva
4 bielky
40 g cukru
citrónovú kôru (voliteľné)
Postup:
žĺtky rozmiešame s cukrom a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Oddelene zmiešame mlieko s rastlinným olejom, postupne primiešame do žĺtkov. Všetko premiešam. Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a vmiešame tak, aby v zmesi neboli hrudky.
V samostatnej miske vyšľaháme bielky a postupne k ním pridávame cukor za stáleho šľahania. Sneh vmiešame opatrne do žĺtkovej zmesi, aby si zachovala nadýchanú konzistenciu.
Pečieme na panvici s nepriľnavým povrchom bez oleja. Pečieme z každej strany približne 5 minút. Podávame s džemom alebo kyslou smtoanou.