Vynikajúci recept na mäkučkú a jemnú roládu s Nutellou, ktorá je ozdobou každého slávnostného stola.
Potrebujeme:
Na cesto:
80 ml repkového oleja
100 ml plnotučného mlieka
85 g hladkej múky
15 g sušeného mlieka
1 lyžička vanilkovej pasty alebo 1/2 lyžičky sušeného mlieka ochuteného vanilkou
¼ lyžička soli
5 žĺtkov (z 364 gramov celých vajec)
5 vaječných bielkov
1 lyžičku citrónovej šťavy
110 g práškového cukru
Náplň:
10 g kakaového prášku
nutella
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Forma: 26x24x4 cm
Postup:
Formu na pečenie vyložíme papierom a rúru nastavíme na 150 stupňov.
Olej si dáme zahriať do vodného kúpeľa. Keď voda začne vrieť, necháme 55 sekúnd zahrievať.
Potom pridáme plnotučné mlieko, do zmesi preosejeme sypké prísady – múku, sušené mlieko, vanilkové sušené mlieko, soľ. Zamiešame metličkou.
Postupne do zmesi vmiešame jedno po druhom žĺtky.
Žĺtky vyšľaháme s citrónovou šťavou a postupne pridávame aj cukor. Vznikne nám tuhý sneh.
Bielkovú hmotu opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty.
Zmes rozdelíme na polovicu – môžeme si pomôcť váhou. Do jednej polovice vmiešame preosiate kakao a idem vrstviť.
Na plech dávkujeme smerom od stredu svetlé a tmavé cesto.
Nakoniec urobíme pomocou špáradla jednoduchý vzor.
Pečieme 35 minút pri 150 stupňov. Roládu preklopíme pomocou dosky a papiera na pečenie. Kraje môžeme odrezať. Natrieme Nutellou, zrolujeme pomocou papiera na pečenie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)