Zdravé bagetky, ktoré pripravíte skutočne rýchlo a jednoducho. Najlepšie chutia ešte teplé.
Potrebujeme:
1 hrnček=200 ml
1 hrnček celozrnnej ražnej múky
1 hrnček grahamovej múky
½ hrnčeka pohánkovej múky
1 lyžičku sušeného droždia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku soli
½ lyžičky hnedého cukru
3/4 hrnčeka teplej vody
Trochu oleja
Postup:
Všetky tri druhy múky zmiešame vo väčšej nádobe. Pridáme sušené droždie, soľ, cukor a premiešame. Potom pridáme vodu a vypracujeme jednotné cesto.
Cesto necháme na teplom mieste kysnúť približne 45-60 minút. Potom premiestime a necháme ešte 30 minút odpočívať. Po uplynutí tejto doby cesto naolejovanými rukami rozdelíme na 6 guličiek a každú potom vyformujeme do tvaru bagetky.
Bagetky premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený a encháme ešte chvíľu podkysnúť (kým sa rozohreje rúra). Na povrchu každej bagety urobíme ostrým nožom zárezy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov. Po niekoľkých minútach znížime teplotu na 160 stupňov a pečieme približne 45 minút – pečivo kontrolujeme.
Upečené bagetky necháme vychladnúť na mriežke a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika