Úžasná maškrta z kyslej smotany za 20 minút, BEZ pečenia: Toto tromfne aj drahé tiramisu z cukrárne, každý si pridáva!

Vynikajúca torta plná smotanového krému, čokolády a kakaa. Je fantastická, krásna a rýchlo pripravená.
[mashshare]

Vynikajúca torta plná smotanového krému, čokolády a kakaa. Je fantastická, krásna a rýchlo pripravená.

Potrebujeme:

základ:

300 g vanilkových sušienok rozdrvených

50 – 70 gramov cukru

2 lyžice kakaa

150 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 – 150 gramov masla

krém:

600 g kyslej smotany

50 g cukru

1 bal.vanilkového cukru

80 g čokolády

80 gramov vlašských orechov

80 gramov rozdrvených sušienok alebo piškót

15 gramov želatíny + 50 ml vody

Postup:

Kakao, cukor a mlieko rozpustíme na plameni.

Nalejeme k sušienkam a pridáme zmäknuté maslo.

Vymiešame jednotnú masu, ktorú navrstvíme do formy vyloženej papierom.

Vložíme do chladničky.

Na  krém si želatínu necháme napučať v troche studenej vody.

Smotanu vymiešame s cukrom. Čokoládu, orechy aj sušienky nasekáme na drobno.

Želatínu rozpustíme v mikrovlne, alebo vo vodnom kúpeli a vmiešame do smotanovej zmesi.

Vmiešame čokoládu, sušienky aj orechy.

Premiešame a krém navrstvíme na kakaový základ.

Uhladíme, vrch ozdobíme kakaom a dáme vychladiť.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes