Fantastický recept aj pre úplných začiatočníkov.
Táto roláda je naozaj jednoduchá a veľmi, preveľmi chutná. :-)
Potrebujeme:
200 g mletých detských piškót
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g práškového cukru
3 lyžice kakaa
3 lyžice rumu
Šálku studenej silnej instantnej kávy
Náplň:
125 g zmäknutého masla
1 žĺtok
50 g práškového cukru
strúhaný kokos
potravinová fólia alobal
Postup:
Zmiešame mleté piškóty, cukor, kakao a rum.
Do zmesi prilievame studenú kávu tak, aby vzniklo tvarovateľné cesto (vo výsledku je to asi 100 ml).
Maslo, žĺtok a cukor vyšľaháme do peny.
Na dosku rozprestrieme fóliu, na ňu cesto (snažíme sa upraviť do tvaru obdĺžnika), opäť plát fólie.
Vyvaľkáme asi 0,5 cm hrubú obdĺžnikovú placku.
Potrieme krémom a pomocou spodnej fólie stočíme do rolády.
Obalíme v strúhanom kokose, pevne zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky (najlepšie cez noc).
Druhý deň nakrájame na plátky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)