Delikátny zákusok ako z cukrárne. Bez zdĺhavej prípravy a pečenia. Užite si slnečné víkendové dni s fantanstickou pochúťkou, ktorú pripravíte za niekoľko minút. Dobrú chuť!
Potrebujeme:
Cesto:
250 g kakových sušienok
40 g masla
100 ml broskyňového džúsu (príp. marhuľový alebo multivitamín)
30 g čokoládového prášku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Krém:
250 g mascarpone (príp. iný smotanový syr)
150 g Nutelly
50 g práškového cukru
500 ml smotany na šľahanie
Vrchná vrstva:
150 g čokolády
150 ml smotany na šľahanie
Postup:
Kakaové sušienky rozdrvíme mixérom najemno, pridáme čokoládový prášok a postupne pridávame rozpustené maslo a džús. Vytvoríme cesto, ktoré rukami vtlačíme na dno pripravenej formy vstlanej papierom na pečenie (ideálna je forma s priemerom 26 cm) a odložíme do chladničky.
Nutellu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme.
Mascarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s práškovým cukrom dohladka a hmotu rozdelíme na dve časti. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie. Polovicu šľahačky zmiešame s polovicou macsarpone krému a druhú polovicu šľahačky zmiešame s rozpustenou Nutellou. Do Nutellovo-šľahačkovej zmesi následne vmiešame druhú polovicu vyšľahaného macsarpone krému.
Pripravíme si vrchnú vrstvu. Smotanu na šľahnie zahrejme (nesmie sa variť) a odstavíme. Pridáme čokoládu nalámanú na kocky a miešame, kým sa nerozpustí.
Vytiahneme plech s cestom z chladničky a navrstvíme naň najskôr biely krém, potom Nutellový krém a nakoniec šľahačkovo-čokoládovú polevu. Necháme poriadne stuhnúť v chladničke.
zdroj: nejrecept