Skvelá pochúťka v zdravom prevedení. Bez vyprážania a klasického trojobalu. Doprajte si zdravšiu avšak nemenej chutnú verziu obľúbeného chrumkavého pokušenia. A k tomu vynikajúcu domácu omáčku, ktorá cibuľovým krúžkom dodá ten správny šmrnc.
Potrebujeme:
2 lyžice repkového oleja (príp. slnečnicového)
¼ šálky hladkej múky
1 lyžicu kukuričného škrobu
½ lyžičky sušeného cesnaku
¼ kajenského korenia (príp. čierne mleté korenie)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
¼ lyžičky soli
½ šálky piva
1 šálka jemnej kukuričnej múky
Olej na potretie plechu
Cesnakovo-papriková omáčka
1 strúčik cesnaku
Štipku soli
¼ šálky nakrájaných červených paprík, ktoré najskôr opečieme na panvici
1/3 hrnčeka majonézy (najlepšie nízko-tučnej)
Postup:
Rúru nastavíme na 230 stupňov a pripravíme plech na pečenie, ktorý potrieme olejom.
Vo väčšej miske zmiešame hladkú múku, kukuričný škrob, cesnak, korenie a soľ. Pridáme pivo a premiešame.
Cibuľu si nakrájame na kolieska. Kukuričnú múku nasypeme do polievkového taniera. Cibuľové krúžky najskôr obalíme v cestíčku a následne v kukuričnej múke.
Obalené krúžky preložíme na pripravený plech, pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 12 minút, pokým nie sú na povrchu zlatisté. Potom krúžky otočíme, pokvapkáme olejom a pečieme ďalších 10 -12 minút.
Majonéza: prelisovaný cesnak zmiešame so soľou, paprikou a majonézou.
Hotové cibuľové krúžky podávame s domácou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: eatingwell