Skvelý a ľahký dezert pre malých aj veľkých maškrtníkov. Tiež sa vynikajúco hodí napríklad ako sladké pohostenie pre návštevy. Navyše, príprava tejto dobroty je veľmi jednoduchá.
Potrebujeme:
200 g tvarohu
1-2 lyžice kyslej smotany
Podľa potreby -rozdrvené maslové sušienky
1 lyžicu medu
Mandle alebo sušené ovocie
Hoblinky mliečnej čokolády
Postup:
Ak pracujeme s hrudkovitým tvarohom, najskôr ho prepasírujeme cez sito, aby sme získali jemnejšiu hmotu. Do tvarohu vmiešame med a kyslú smotanu. Vymiešame jednotnú hmotu z ktorej navlhčenými rukami formujeme menšie placky. Ak pracujeme s redším tvarohom a cesto nie je dostatočne pevné na formovanie placiek, primiešame sušienkovú drť.
Do stredu každej placky vložíme mandľu, alebo sušené ovocie a vyformujeme tvar guličky. Každú guličku obalíme v čokoládových hoblinkách a uložíme na plytký tanier alebo misu. Vložíme na 30 minút do chladničky vychladiť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk