Tento recept na vynikajúce šťavnaté voňavé kuriatko je od pani Janky. Každý kto ho ochutnal si veľmi pochvaľoval. Recept si určite odložte, pretože ak ho raz vyskúšate, budete ho chcieť robiť znovu a znovu a znovu :)
zdroj: mimibazar/ Jana O.
Potrebujeme:
1 kurča
anglickú slaninu (podľa chuti, cca 10-15 dkg)
1/8 masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 veľkú cibuľa
1/4 kečupu
cesnak
koreniny: čierne, biele korenie, bobkový list, soľ, vegetu, kari korenie, provensálske korenie, grilovacie korenie
Postup:
Ako prvé si naporcujeme kura. Na toto jedlo využijeme prsia, stehná a krídla. Zvyšok dáme do polievky. Stehná si môžeme vykostiť.
zdroj: mimibazar/Jana O.
Kúsky kuraťa si ochutíme soľou, vegetou, kari korením, provensálskym korením a grilovacím korením. Odložíme do chladničky aspoň na hodinu, alebo si ho takto pripravíme už večer a necháme v chladničke celú noc.
zdroj: mimibazar/Jana O.
Slaninku si nakrájame na kocky a osmahneme na panvici.
zdroj: mimibazar/ Jana O.
K slaninke pridáme nakrájanú cibuľu. Chvíľu opražíme spolu so slaninkou a potom pridáme maslo, kečup, čierne a biele korenie, bobkový list (6-8 ks). Chvíľu povaríme.
Kura, ktoré sme si pripravili s koreninami poukladáme do pekáča a na to vylejeme slaninkovú zmes. Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov. Asi po hodine odokryjeme alobal a potrieme každý kúsok prelisovaným cesnakom. Pečieme ďalších 15 minút pri cca 250 stupňoch.
Servírujeme s ryžou, alebo opekanými zemiakmi. Výborne sa k nemu hodí aj hlávkový šalát v náleve. Nálev si pripravíme tak, že si do hrnčeka dáme asi 1/5 octu, zasypeme až po hladinu kryštálovým cukrom, dolejeme trochou vody a miešame, kým sa cukor nerozpustí.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)