Chrumkavé chlebové placky podobné lokšiam – vyprážané nasucho. Môžete ich podávať s náplňou podľa vlastnej chuti. Nám však najlepšie chutia s tvarohom a bylinkami.
Potrebujeme:
Na cesto:
2 šálky hladkej múky
½ lyžičky soli
½-1 šálku studenej prevarenej vody
Náplň:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g hrudkovitého tvarohu
1-2 natvrdo uvarené vajcia
Kôpor, petržlen a zelenú cibuľku nakrájané nadrobno
Soľ a čierne mleté korenie
Na potretie:
Maslo
Postup:
Zmiešame všetky ingrediencie na cesto a vypracujeme jednotné, hladké cesto – nie príliš tuhé. Prikryjeme ho fóliou a vložíme na 30 minút do chladničky.
Medzitým si pripravíme náplň. Tvaroh zmiešame s bylinkami a nadrobno nakrájanými vajciami. Ochutíme soľou, korením a premiešame.
Vychladené cesto rozdelíme na na menšie kúsky – malé loptičky. Každú loptičku rozvaľkáme do tvaru tenkej placky. Na Polovicu placky navrstvíme náplň a prikryjeme druhou polovicou. Placky opekáme na suchej panvici podobne ako lokše – z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj vk