Výborný recept, ktorý pripravíte behom chvíľky.
Chuťovo tromfne aj komplikované zákusky.
Cesto z kondenzovaného mlieka naozaj nemá chybu!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 vajcia
1 plechovku kondenzovaného mlieka sladeného
1 pohár hladkej múky
Soľ (štipka)
1 lyžičku prášku do pečiva
1 kopcovitá lyžica kakaa
Krém:
250 g jemného tvarohu
250 ml smotany na šľahanie
Postup:
Vajcia vyšľaháme do peny.
Pridáme salko a preosiate sypké prísady.
Nakoneic vmiešame aj kakao.
Navrstvíme do formy, ktorú si vystlali papierom na pečenie – používame menšiu formu.
Pečieme pri teplote 175-180 stupňov vo vyhriatej rúre.
Čas pečenia je asi 10 minút.
Zatiaľ si prirpavíme krém – tvaroh rozmixujeme a smotanu vyšľaháme.
Obe hmoty zmiešame, podľa chuti môžeme dosladiť.
Hotový vychaldnutý korpus rozkrojíme.
Naplníme krémom.
Tabuľku čokolády rozpustíme v smotane a prelejeme vrch koláča – to je všetko.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
https://youtu.be/tk0YBWvmuCw