Výborný tip, ako si doma vyrobiť nadýchanú šľahačku aj bez smotany na šľahanie. je výborná a skvele drží. Ja ju robím takto už roky a sme s ňou veľmi spokojní, chutí nám viac, ako kupovaná. Ak nemáte maslo, môžete skúsiť použiť aj margarín, ale maslo je maslo.
Potrebujeme:
200 gramov masla
2 šálky mlieka
3/4 šálky cukru
1/3 šálky kukuričného škrobu
1 čajová lyžička vanilkovej esencie (voliteľné)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Kukuričný škrob zmiešajte s 1/2 šálkou mlieka.
Zahrejte zvyšnú 1 a 1/2 šálku mlieka spolu s cukrom.
Keď sa tekutina začne variť, pridajte kukuričný škrob s mliekom.
Nechajte variť a miešame, kým nevznikne hustý, hladká hmota.
Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť, ale sem-tam miešajte, aby sa zabránilo tvorbe vrstvy na povrchu zmesi.
Maslo nakrájajte na malé kúsky.
Kúsky masla postupne všľahajte do vychaldnutého krému, pričom za každým kúskom dobre prešľahajte.
Pokračujte v šľahaní, kým krém nie je biely a krásne nadýchaný.
Nakoniec môžeme pridať vanilkovú esenciu.
Skladujeme v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)