Veľmi šťavnatý “Milka” koláčik z hrnčeka: Stačí len upiecť a preliať polevou, chuť je bezkonkurenčná!

Tento koláč je výborný - rýchly, lahodný a pritom úplne jednoduchý. Pochutná si celá rodina a hlavne deti.

Tento koláč som ešte v zime našla na stránke Zuzkinemaškrty a odvtedy ho robím pravidelne.

 

 

Je naozaj výborný – rýchly, lahodný a pritom úplne jednoduchý.

Pochutná si celá rodina a hlavne deti.

Recept je na hrnčeky, takže žiadnu váhu ani odmerku na jeho prípravu netreba.

Potrebujeme:

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček kr. cukru

 

 

1 hrnček granka

1 hrnček oleja

5 vajec

1 bal. prášku do pečiva

Na poliatie:

250 ml uvarenej kávy

Na potretie:

 

 

Džem na potretie – ideálne kyselkavý

Poleva:

400 ml smotana na šľahanie

400 g mliečna čokoláda Milka

Postup:

Príprava cesta je veľmi jednoduchá, vajcia si vyšľaháme s cukrom a postupne pridáme zvyšné sypké prísady.

 

 

Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a granko.

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 45 minút.

 

 

Hotový koláč prelejeme vlažnou kávou, potrieme džemom a nakoniec potrieme polevou.

Koláčik podávame vychladený – tak, aby nám poleva krásne stuhla.

Poleva:

Smotanu nalejme do hrnca a pridáme do nej nalámanú čokoládu.

 

 

Za stáleho miešanie privedieme k varu a varíme, kým poleva nezhustne.

Polevu môžete pripraviť aj z kyslej smotany a čokolády.

Čokoládu si len rozpustíme v mikrovlnke a zmeišame s kyslou smotanou.

 

 

Obe verzie sú fantastické.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes