Zabudnite na klasické prílohy a vyskúšajte pre zmenu niečo nové – šťavnatú pečenú kapustu. Budete prekvapení, ako skvele môže táto zelenina chutiť, keď k nej pridáte to správne korenie a upravíte ju inak ako klasickým varením. Určite si pochutnáte!
Potrebujeme:
1 kapustu
3 lyžice olivového oleja
Soľ a čierne mleté korenie
1 lyžičku celej rasce
Postup:
Z kapusty odstránime spodnú časť a nakrájame ju na prúžky. Na plech na pečenie nalejeme trochu oleja a potom po oleji prejdeme prúžkami kapusty z oboch strán. Nakoniec na pustu nalejeme ešte trochu oleja, keďže zelenina ho okamžite absorbuje.
Každý kúsok posypeme soľou, korením a rascou alebo feniklom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pešieme pri teplote 200 stupňov 40-45 minút.
Servírujeme ako prílohu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)