Nadýchané dvojfarebné cesto s čokoládovým pudingom a lahodnou polevou z kyslej smotany. Pripravte si vynikajúci dezert, ktorý spája tie najlepšie chute.
Potrebujeme:
Na cesto:
5 vajec
50 g kryštálového cukru
100 ml oleja
100 ml horúcej vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g polohrubej múky
1/2 bal. vanilkového cukru
1 bal. prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
Pudingová vrstva:
2 bal. čokoládového pudingu
5 lyžíc kryštálového cukru
1 l mlieka
Smotanová vrstva:
4 bal. kyslej smotany
5 lyžíc kr. cukru
4 bal. vanilkového cukru
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme s oboma cukrami na tuhý sneh, do ktorého postupne všľaháme žĺtky. Do hmoty postupne vmiešame aj ostatné ingrediencie – najskôr olej, vodu a postupne aj múku a prášok do pečiva. Výsledkom by malo byť ľahké vzdušné cesto.
Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej vmiešame kakao. Formu na pečenie s rozmermi 25×35 cm vymastíme a vysypeme múkou. Na plech navrstvíme bledé cesto.
Z pudingových práškov, cukru a mlieka uvaríme hustý čokoládový puding a vytvorime z neho „fľaky“ na bledom ceste. Na puding potom navrstvíme aj kakaové cesto (viď obrázok).
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým sa cesto nezačne odliepať od krajov.
Zo smotany a oboch druhov cukru pripravíme smotanový krém, ktorý navrstvíme na ešte horúce cesto. Necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika