Keď robím bravčové koleno, tak už len takto. Bez podlievania, bez práce, naozaj len 5 minút prípravy. Ak máte radi krásne prepečené a pritom skutočne šťavnaté mäsko, tento recept určite vyskúšajte.
prísady
1 bravčové koleno
7 strúčikov cesnaku
Soľ a čierne mleté korenie
1 lyžička Provenskálske bylinky
1 lyžica horčice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžica medu
2 lyžice sójovej omáčky
príprava
Bravčové koleno umyte a osušte.
Nakrájajte strúčiky cesnaku na menšie kúsky a vtlačte do vnútra mäsa na viacerých miestach.
Koleno ochuťte soľou a korením.
Samostatne premiešajte sójovú omáčku, med, horčicu a zmes provensálskych bylín.
Omáčku natrite na bravčové koleno a buď môžete piecť hneď, alebo ak chcete ešte lepšiu chuť, radím vám nechať marinovať cez noc.
Koleno vložte do vrecka na pečenie a dajte do rúry na teplotu 190 stupňov po dobu 2 hodín.
Potom prestrihnite vrecko, otvorte ho a nechajte mäso v piecť ešte ďalších 30 minút.
Podávame s čerstvým pečivom, zemiakmi, uhorkami…
Prajeme vám dobrú chuť! :-)