Vynikajúci tip na sýte a vynikajúce jedlo z jednej misy pre celú rodinu. Vrstvené mäso s prílohou, oblohou a syrom – stačí uložiť do misy a o zvyšok sa postará rúra.
Potrebujeme:
1 kg bravčového karé (môže byť aj krkovička)
3 cibule
3 paradajky
3 zemiaky
3 PL majonézy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 strúčiky cesnaku
250g tvrdého syra
soľ a korenie podľa chuti
petržlenová vňať podľa chuti
Postup:
Mäso nakrájame na väčšie plátky, ochutíme soľou, korením a položíme na pekáč vymastený maslom, alebo olejom. Zemiaky a syr postrúhame na hrubom strúhadle, cibuľu a paradajky nakrájame na krúžky.
Na mäso dáme cibuľu, zasypeme postrúhanými zemiakmi a ochutíme soľou a korením. Nakoniec uložíme vrstvu paradajok a potrieme majonézou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 minút (pečeieme pod alobalom, alebo pokrievkou).
Potom pekáč vyberieme, pretlačíme navrch cesnak a zasypeme jedlo postrúhaným syrom. Pečieme odokryté ďalších 15 minút. Teraz už len porcie posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)