Čas letných grilovačiek a opekačiek pomaly ale isto končí. Práve preto sa s vami chcem podeliť o skvelý recept, ktorý si môžete dopriať kedykoľvek počas roka. Vynikajúca živánska pochúťka na plechu, to je pochúťka, ktorú si zamiluje celá rodina.
Potrebujeme:
cca 750 g zemiakov nakrájané na kolieska
2 veľké cibule nakárajé na kolieska
400 g slaniny nakrájaná
10 strúčikov cesnaku
3 klobásy alebo 5 špekačiek nakrájané na kolieska
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g bravčového karé alebo krkovička
soľ, korenie, mletá rasca, grilovacie korenie
Postup:
Ako prvé si nachystáme mäso: Bravčové karé alebo krkovičku si nakrájame na plátky, zľahka naklepeme, ochutíme soľou, korením. Mäso je dobré pripraviť deň vopred, ale ak nestíhate, nechajte ho odležať aspoň 1 hodinu.
Plech si vymastíme bravčovou masťou, uložíme naň kúsky zemiakov, cibule, celé strúčiky cesnaku a tiež slaninu a špekačky (alebo klobásu). Na vrch uložíme bravčové mäso a pokvapkáme trochou oleja. Ochutíme ešte soľou, korením a rascou. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre prikryté 45 minút pri teplote 180 stupňov. Potom alobal zložíme, teplotu zvýšime na 200 stupňov a necháme dopiecť ešte 1 hodinu.
Ak nemáte poruke bravčové mäso, môžete ho pokojne vynechať a zvoliť len klobásku, slaninu a prísady napríklad navrstviť do do misy aj na stojato. Je to len na vás, každopádne výsledok zakaždým stojí za to.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)