Výborný a rýchly obed za 20 minút, tieto kuracie prsia sú veľmi šťavnaté, rýchle a chutia fantasticky.
Potrebujeme:
4 kuracie prsia
1 lyžica oleja olivového
40 g masla
1 zväzok pažítky (voliteľné)
200 g čerstvých húb
1 lyžica hladkej múky
300 ml sladkej alebo šľahačkovej smotany
soľ a korenie podľa chuti
ak nedávate pažítku tak na konci varenia pridajte petržlenovú vňať
Postup:
Prsia umyjeme, osušíme, potrieme soľou a korením.Na panvici zohrejeme maslo s olejom a osmažíme prsia dozlatista z oboch strán.
Znížime oheň, prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút.Vyberieme prsia z panvice a do výpeku na tej istej panvici dáme nakrájané huby s pažítkou a smažíme 2-3 minúty.
Pridáme múku, po minútke smotanu, dochutíme a všetko dobre premiešame, pridáme osmažené prsia a restujeme ešte 5 minút na miernom ohni. Podávame s ryžou alebo cestovinou .