Perfektná večera alebo rýchly obed. lenivé obložené fašírky máte pripravené za chvíľku – a je to komplet jedlo, ku ktorému už netreba ani prílohu.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa (môžete použiť aj hydinové, ale potom nezabudnite, že sa pečie kratšie)
3 zemiaky (cca 300 g)
2 cibule
3 vajcia uvarené natvrdo
150 g strúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1-2 lyžice kyslej smotany, 1 lyžicu horčice
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Najemno nakrájané cibule osmažíme na oleji dozlatista. Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a ochutíme soľou a korením.
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame nadrobno. K vajciam pridáme majonézu, horčicu a celú zmes premiešame a dochutíme soľou a korením.
Z ochuteného mletého mäsa tvarujeme menšie „fašírky“ ktoré postupne ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na mäso najskôr navrstvíme osmaženú cibuľu, potom vaječno – majonézovú zmes, zemiaky a nakoniec syr.
Ak máme nové zemiaky dávam ich surové, ak máte staršie zemiaky, ktoré potrebujú dlhší čas prípravy, na 5 minút ich povarím a až potom nastrúham.
Plech s takto pripravenými fašírkami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 – 35 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)