Koláč vydrží mäkký a lahodný až 5 dní. Je veľmi chutný s akýmkoľvek ovocím.
Potrebujeme:
4 vajcia strednej veľkosti pri izbovej teplote
200 gramov kr. cukru
250 gramov bieleho jogurtu
250 gramov hladkej múky
50 gramov zemiakového škrobu
1 balenie prášku do pečiva
3 broskyne (alebo jablká, hrušky, marhule…)
Mandľové vločky
Práškový cukor
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny (šľaháme aspoň 7 minút). Potom do zmesi všľaháme jogurt pri nižších otáčkach a keď je dobre vmiešaný, pridáme aj zemiakový škrob, preosiatu múku a prášok do pečiva – tie vmiešame už len ručne. Ak sa vám cesto zdá príliš husté alebo naopak riedke, pridajte podľa potreby jogurt/mlieko alebo múku. Cesto by nemalo byť ani príliš tekuté ani príliš husté.
Formu na pečenie s priemerom 24 vymastíme a vysypeme hrubou múkou (alebo vyložíme papierom na pečenie). Do formy navrstvíme cesto a uložíme naň nakrájané ovocie a posypeme hrsťou mandľových vločiek. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 ° asi 40 minút – vždy sa riadime podľa konkrétnej rúry.
Po vychaldení posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blog.giallozafferano.it