Rýchly a chutný obed, ktorý zvládne každý. Kombinácia šťavnatého kuracieho mäsa a aromatického cesnaku je klasikou, ktorá nikdy nesklame.
Tento jednoduchý recept vás zachráni v dňoch, keď nemáte veľa času na varenie.
Tento recept je plný bielkovín a ľahko sa kombinuje s rôznymi prílohami.
My odporúčame kombináciu s chrumavými zemiakovými plackami.
Potrebujeme:
2 vykostené kuracie stehná
Sterilizované šampiňóny (môžete vynechať) – prípadne môžu byť aj čerstvé huby
50 g anglickej slaniny
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
majoránka
1 lyžica hladkej múky
olej
Na zemiakové placky:
1 kg zemiakov
2 vajcia
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice hladkej múky
Soľ, čierne korenie
podľa chuti Majoránka Rasca
Olej na vyprážanie
Postup:
Mäso z vykostených stehienok nakrájame na menšie kúsky. Osolíme a okoreníme.
Ak nemáte stehienka, môžete použiť aj kuracie prsia, prípadne bravčové karé.
Každý kúsok obalíme v hladkej múke.
V hrnci rozohrejeme lyžicu oleja a kuracie kúsky osmažíme z oboch strán.
Potom k nim pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky, krátko orestujeme.
Prihodíme cesnak nakrájaný na kúsky.
Šampiňóny tiež nakrájame na plátky, pridáme na panvicu.
Podlejeme trochou horúcej vody. Pod pokrievkou chvíľu podusíme.
Keď je mäso mäkké, ochutíme lyžičkou majoránky.
Dochutíme soľou a korením, premiešame a vypneme.
Podávame so zemiakovými plackami, zemiakmi, alebo ryžou.
Ako postupovať pri príprave zemiakových placiek?
Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubo. Nastrúhané zemiaky dáme do sitka a necháme odkvapkať. Škrob, ktorý sa vytvorí, zlepší spojivovosť placiek.
Do misky so zemiakmi pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, múku, soľ, čierne korenie, majoránku a rascu.
Dôkladne premiešame a môžeme vyprážať.
Na panvici rozohrejeme olej. Lyžicou naberieme cesto a na panvici vytvarujeme placky. Vyprážame dozlatista z oboch strán.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)