Vynikajúce a šťavnaté kuracie rolky plnené syrom a cuketou v delikátnej hubovej omáčke.
Potrebujeme:
3 kusy kuracích pŕs
1/2 malé cukety
asi 7 polievkových lyžíc smotanového syra alebo syrokrému
pár lístkov bazalky
1 malá cibuľa
pár húb
Korenie: soľ, korenie, bobkový list, 2 guľôčky čierneho korenia, sladká a pálivá paprika
pol šálky hladkej múky
2 šálky vody alebo vývaru
olej na vyprážanie
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice a každý plátok ešte rozklepeme na čo najtenšie. Ochutíme soľou a korením.
Na každý kúsok natrieme lyžicu smotanového syra, alebo syrokrému a uložíme lístky bazalky.
Cuketu umyjeme a pomocou škrabky nakrájame na tenučké plátky. Na každý kúsok mäsa dáme niekoľko plátkov cukety.
Pevne zrolujeme, obalíme v múke a opražíme na oleji z každej strany, kým mäso nezíska zlatistú farbu. Najskôr opečte na strane, kde je spoj, rolky sa potom nebudú rozpadať. Mäso vyberieme z panvice a opražíme na nej huby – potom opäť pridáme mäso.
Zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme bobkový list a nové korenie a dusíme na miernom ohni asi pol hodiny. Potom pridáme do výslednej omáčky lyžicu smotanového syra, premiešame a chvíľu povaríme. Omáčku ochutíme soľou, korením a mletou paprikou.
Ak sa vám zdá omáčka na konci varenia stále riedka, môžete ju zahustiť lyžicou múky, ktorú rozmiešate vo vode. Len primiešať do omáčky prevariť a môžete servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blogzapetytem.pl