Tiež obľubujte chrumkavú vyprážanú cuketu? My sa tejto chrumkavej zeleniny doslova nevieme dojesť, ale vieme aj to, že vyprážané pokrmy nie sú pre naše zdravie žiadnou výhrou. Preto sme pátrali a vypátrali skvelý recept na chrumkavú cuketu, ktorú pripravíte bez vyprážania, v rúre. Chutí vynikajúco!
Potrebujeme:
2 ks väčšie cukety – umyté, na tyčinky nakrájané
2 lyžice hladká múka
100 g strúhanka
70 g údený strúhaný syr
2 lyžičky sušený cesnak
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžičky mletá paprika
2 ks vajcia
1 lyžička soľ
1 lyžička korenie
2 lyžice olivový olej
Postup:
Nakrájanú cuketu posypeme soľou a korením a poriadne premiešame. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov.
Pripravíme si zmes na obaľovanie – do strúhanky nasypeme lyžičku soli cesnak, papriku a strúhaný syr. Premiešame.
Pripravené tyčinky najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a následne v pripravenej zmesi. Tyčinky ukladáme na papierom vyložený plech, pokvapkáme ich olejom a dáme piecť. Pečieme cca pol hodinu – sledujeme.