Mám veľmi rada tento recept, pretože ide o univerzálnu omáčku. Hodí sa pod mäso, na cestoviny, na hrianky, chlebíky a my ju dávame aj do gulášu. Podľa chuti môžete pridať štipľavú papriku, alebo korenie, ktoré máte radi.
Potrebujeme:
1,5 kg cuketa
6 ks cibuľa
6 strúčikov cesnak
6 PL sójová omáčka
1 PL paprika červená mletá sladká
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 PL (možno vynechať) zázvor mletý
4 ks veľké paradajky
kečup, soľ, olej
Postup:
Zeleninu očistíme, nakrájame a pomelieme v mlynčeku na mäso. Rajčiny môžeme ošúpať, ak vám šupka nevadí, nakrájajte nadrobno aj so šupkou.
Pomlela som cibuľu (alebo nakrájať nadrobno), potom cuketu s cesnakom. Rajčiaky som zbavila šupky a nakrájala nadrobno.
Na oleji speníme cibuľku, potom pridáme cuketu s cesnakom a rad radom všetky ostatné suroviny, kečup podľa chuti. Dusíme asi 30 minút. Naplníme poháre a sterilizujeme asi 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)