Vynikajúci recept na šišky, ktré nekysnú.
Sú pripravené doslova za pár minút a chutia kompletne celej rodine.
Recept na tento dezert si strážim doslova, ako oko v hlave.
Potrebujeme:
1 vajíčko
2 dl kyslej smotany
3 lyžice práškového cukru
1/2 bal. prášku do pečiva
2 lyžice rumu (voliteľné)
25 dkg múky
Na vyprážanie:
0,5 litra oleja
Na posypanie:
škoricový práškový cukor / džem
Postup:
Vajcia sa zmiešajú s cukrom.
Potom pridáme smotanu, rum a nakoniec prášok do pečiva.
Ak by bolo cesto príliš mäkké, pokojne pridajte ešte trochu múky.
Cesto by sa nemalo lepiť na ruky.
Cesto rozvaľkáme na výšku 1/2 cm.
Vykrajujeme tvar šišiek.
Do stredu môžete urobiť dierku, alebo vyprážať v tvare menších guličiek či klasických väčších šišiek.
Vyprážme dozlatista v dostatočnom množstve oleja.
Nakoniec posypeme škoricovým cukrom zmiešanom s práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)